Податоците за позаразниот нов вид на Ковид-19 откриен во Велика Британија не сугерира дека вакцините се помалку ефикасни против него, изјави денеска претседавачот на Британскиот мешовит комитет за вакцинација и имунизација Веи Шен Лим.

Тој додаде дека се уште се собираат податоци од истражување на вакцината Оксфорд – АстраЗенека во Јужна Африка на вакцината Оксфорд – АстраЗенека.

– Наскоро испитувањето на вакцината на Оксфорд и АстраЗенека ќе утврди дали нивната вакцина штити од новиот вид на Ковид-19, посочи Веи.