Македонската владата денеска го именуваше поранешниот министер за транспорт и врски, Горан Сугарески, директор на Царинската управа.

Вршители на должноста дитектори добија и две други јавни институции. Кети Василеска беше именувана за вршител на должностa, директор на Државниот управен инспекторат, а Александар Миљосвски, вршител на должноста директор на Национален Парк Галичица.