Денеска се навршуваат 15 години од последниот концерт на македонската ѕвезда Тоше Проески.

Последниот концерт се одржа на Градскиот стадион, а на истиот присуствуваа околу 40.000 фанови.

Само 11 дена подоцна, Тоше трагично го изгуби својот живот во сообраќајна несреќа кај Нова Градишка во Хрватска.