Довербата е столб на секоја врска, па тоа е особено случај со љубовните врски. Сепак, овие недоверливи хороскопски знаци секогаш ќе бидат сомнителни кон својот партнер.Овните се управувани од Марс, што значи дека имаат авторитативни квалитети и желба за моќ. Токму затоа сакаат да ја задржат и потврдат својата доминација во врската. Затоа, не е невообичаено што, едноставно, треба да знаат каде е нивниот партнер, што прави во даден момент и со кого разговара. Нивната љубопитност, но и желбата за контрола, доаѓа до израз во овие ситуации.Лавовите се познати по тоа што се многу самоуверени, па можеби е невообичаено за нив да имаат проблеми со довербата. Сепак, ова доаѓа од фактот дека Лавовите ја обожаваат наклонетоста на другите луѓе и да им се восхитуваат. Во оваа смисла, тие мора да бидат единствената голема личност во очите на партнерот. Ако нивниот партнер само забележи дека некој е фин или љубезен, Лавовите ќе си постават милион прашања.Ќе признаете, Девиците се сомнителни за сѐШкорпиите се познати по своето мистериозно однесување, но тоа не смее да биде случај со нивниот партнер. Претставниците на овој знак се многу емотивни и интимните чувства им се многу важни. Поради ова, ќе биде многу тешко да се зближите со некого и да му верувате со своето срце. Ако успеете да ја стекнете нивната доверба, тоа не значи дека сте во мир. Секогаш ќе проверуваат дали згрешиле што ви верувале.Јарците ги прогонува постојано чувство на неизвесност и сомнеж кај партнерот. Познато е дека Јарците се главни експерти во деловниот свет, но нивните несигурности излегуваат на површина поради тоа на полето на љубовта. Сопствената несигурност ќе ги направи многу недоверливи кон партнерот и ќе ги натера да го преиспитаат секој чекор на партнерот.Водолиите имаат силно развиено чувство за искреност. Ако почувствуваат дека сте биле нечесни со нив и во најмала ситница, тоа скапо ќе ве чини. Секоја ваша постапка ќе биде под лупа и немојте да се изненадите ако бидете подложен