реклама

Овие хороскопски знаци едноставно чувствуваат дека нешто ќе се случи и со текот на времето можат да развијат таква интуиција што секојдневно да ја користат како дополнително чувство.

Рак: Интуицијата на Ракот изгледа како продолжување на нивните свесни емоции, па затоа не е чудно што Ракот често ќе се води од нивниот внатрешен глас. Раковите не само што се многу добри во препознавањето на емоционалната состојба на луѓето околу нив, туку и лесно ја препознаваат состојбата на луѓето што ги гледаат за прв пат. Интуицијата е веројатно една од главните причини зошто луѓето сакаат да разговараат со Раковите – тие се свесни дека Раковите целосно ги разбираат нивните чувства, без потреба да го објаснуваат премногу, пишува Your Tango.

реклама

Риби: Интуитивните луѓе често се многу креативни по природа, а Рибите се еден од најкреативните знаци. Понекогаш нивната инспирација доаѓа од тој интуитивен дел што го следат без размислување и често може да ги доведе до фантастични креации. Многупати инспирацијата за Рибите доаѓа од најскриените делови на психата, до кои повеќето знаци не можат ни да се приближат. Покрај тоа, овој знак е исклучително чувствителен и врз основа на тоа, тие можат да насетат дека нешто ќе се случи наскоро, дури и кога нема знаци за тоа.

Скорпија: Скорпиите се многу интуитивни, особено кога станува збор за други луѓе. Тие буквално ја чувствуваат лагата. Сосема е неважно што сте направиле се за да сокриете нешто од Скорпијата – тие ќе ја дознаат вистината. Тие се многу свесни за себе и точно знаат што прават, размислуваат и поради која причина. Речиси е невозможно да се измамат Скорпијата, бидејќи тие не можат да се убедат себеси во нешто за кое знаат дека не е вистина. Скорпијата толку добро ги оценува луѓето околу себе што најблиските можат да се чувствуваат како да им ги читаат мислите, пренесува Вечерњи.хр.

реклама

Девица: Овој знак е одличен набљудувач, што може да биде одговор за потеклото на нивната интуиција: Девиците никогаш не пропуштаат ништо. Тие ги забележуваат и најмалите детали за сè што се случува околу нив, особено оние мали нешта што повеќето луѓе не ги ни забележуваат. Проблемот со Девиците е што тие не ги сфаќаат работите како што се, туку се способни да навлезат во долгорочни анализи и на најмалата ситница што ја забележале. За нив сè е некаква загатка и често чувствуваат силен нагон да откријат што се случува под површината.

Вага: Вагите обично се хипер-чувствителни и свесни за сè во и околу нив. Благодарение на дарот на интуиција, тие се свесни за сите потенцијални опасности што ги носи животот, но тоа не е причина да бидат негативни. Вагите имаат дарба секогаш да го гледаат доброто во нешто лошо што се случува. Во моменти кои на другите им изгледаат безнадежно, Вагите се способни да ја разгледаат ситуацијата од сите перспективи и да најдат нешто позитивно што ќе ги задржи. Тие одбиваат да ги гледаат работите црно-бело бидејќи интуитивно знаат дека ништо во животот не е толку едноставно.

реклама

Близнаци: Овој знак е многу дружељубив и инстинктивно знае како да ги смири луѓето и да поттикне разговор. Тие знаат што ќе каже соговорникот пред да сторат и често ќе ги завршат речениците. Близнаците се разноврсни и нивната интуиција им помага да се прилагодат на секоја ситуација, благодарение на што оставаат фантастичен прв впечаток. Тоа може да биде поради интуиција или можеби нешто друго, но Близнаците имаат исклучително живописни соништа. Дали добиваат пораки од тие соништа? Одговорот на тоа го знаат само тие.

реклама