Српскиот претседател Александар Вучиќ во своето годишно обраќање до граѓаните рече дека нивната земја е поважна од лидерите и политичките партии и им се заблагодари за поддршката.

Advertisements

Тој додаде дека негова работа е да биде на страната на граѓаните, на секој човек во Србија.

“Ова е мојот последен мандат, нема да го менувам Уставот, мојата работа е да бидам на страната на граѓаните и секој човек во државата и тоа ќе го направам на најдобар начин и покрај тешките околности со кои се соочуваме “ изјави Вучиќ.

Тој се осврна на ситуацијата на Косово и Метохија и предупреди дека им претстојат тешки предизвици во однос на Косово и Метохија и дека едвај ги зачувале мирот и стабилноста.

„ Ние не испровоциравме никого, освен ако некој не го смета за провокација тоа што го почитуваме нашиот Устав и ги штитиме граѓаните. Не направивме ниту еден инцидент, ниту еден погрешен потег. Не можеме да им се спротивставиме на големите сили, ние сме мали, Германија, Америка и Европа се големи“, рече Вучиќ.

Прикажи повеќе