Игрите обично се многу добри тестови за визија и интелигенција, а еден од нив е и овој, во кој треба да го пронајдете правилно напишаниот збор лук.

Некаде во морето погрешно напишани зборови „лук“ се наоѓа и точниот збор „лук“, а ако успеете да го најдете во рок од пет секунди, тоа значи, според креаторите на овој вирален хит, дека имате висока IQ.

Не сме сигурни колку тоа има врска со интелигенцијата и колку има врска со фокусот, но – забавно е, па се обидовме.

За почеток, првиот показател за коефициентот на интелигенција е дека забележувате дека задачата ве чека на насловната фотографија.

Успеавте?

Ако не, добро…

Обидете се да го барате во горниот десен агол на сликата.