КОГА студентот на колеџот во Калифорнија, Алекс Волф, отишол со своите цимери да посвои куче од засолниште пред 20 години, тој не ни помислувал дека ова мало куче сепак ќе биде негово домашно милениче две децении подоцна, а камоли да биде прогласено за „најстарото живо куче. Според Гинис, во книгата на рекорди.

И токму тоа се случи минатата недела. “Тој беше со мене низ толку многу животни ситуации. Кога отидовме да посвојуваме, сакав големо куче, но моите цимери ме наговорија да одам по мало. Сега ми е многу мило што го добивме”, 40-годишен – изјави за Денеска стариот Волф. На тогаш двегодишното куче му го дал името Џино.

Тој се присети дека го донел Џино дома и веднаш се вклопил во неговиот дом. „Уживаше да трча наоколу по снегот во дворот и висеше под масичката за да биде во центарот на вниманието кога и да доаѓаа гостите. вели таа.Волк.

„Големите кучиња секогаш го следеа како да е нивни водач“

Кога Волф дипломирал на колеџ, Џино бил сведок на неговите големи животни промени: вселување во стан, влегување во недвижен имот, купување куќа и, непосредно пред пандемијата, ја запознал својата девојка, Ребека Гренел, која го обожава Џино.

„Тој нè прави да се смееме секој ден. Секогаш сакаше да оди во големиот парк за кучиња наместо во малиот. Големите кучиња го следеа наоколу како да е нивен бестрашен водач и тоа го направи Џино горд“, рече тој.

Деновиве, Џино претпочита активности како што се дремење покрај камин, грицкање почести со лосос и возење низ соседството со својот автомобил, со оглед на тоа што неговиот вид не е толку добар како порано. Всушност, Волф го прослави Гинисовиот рекорд на Џино со исклучително долго возење со вагон.