Обилни снежни врнежи во Пампорово.

Сепак, скијачките стази и денеска остануваат затворени, а утре ќе работат во нормален режим, пренесува pamporovo.me.

Лифтовите и жичарите и денеска остануваат затворени.

Пороен снег врне на превоите „Превала“, „Пампорово“ и „Рожен“ во Смолјанскиот крај .

Снежната покривка на „Снежанка“ е 55 см, на „Студенец“ и на „Малина“ по 48 см, со најмалку снег на „Мечи чал“ – 20 см.