ТВ презентерка на вести ќе стане генерален конзул на Северна Македонија во Њујорк, САД, дознаваме од владини избори.

Сношти владата на затворена седница, по предлог на Министерството за надворешни работи, го утврдил предлогот Бесмира Ејупи да биде пратена за македонски генерален конзул во Њујорк.

Во наредниот период во консултации со кабинетот на претседателот Стево Пендаровски, официјално ќе биде побаран агреман од земјата домаќин за новиот конзул.