Февруари е последниот месец од зимата, а според астролозите ќе биде особено поволен бидејќи нема ретроградни планети – сите тие се во директно движење. Исто така, во февруари се подготвуваат два значајни астро настани – на 11-ти февруари премин на Меркур во знакот Водолија и на 20-ти премин на Венера во знакот Овен.

Во периодот од 11 до 28 февруари и од 1 до 20 февруари Меркур ќе ги израдува луѓето од некои хороскопски знаци со тоа што ќе се пресели во знакот на Водолија. Истото ќе се случи и во случајот со Венера, но не откако ќе се пресели во Овен, туку пред овој настан – односно од 1-ви до 20-ти февруари.

Ако го погледнете периодот од 11 до 28 февруари, тогаш тука неприкосновени фаворити во очите на среќата ќе бидат Близнаците, Девицата и Водолиите. Особено вредна за внимание е Девицата, која практично не е под влијание на Венера. Таа нема да биде толку влијателна во првите две децении на Месечината, но кога ќе се пресели во Овен, може да ве поттикне.

Родените во овие 3 знаци на зодијакот ќе бидат исклучително успешни финансиски. Девиците, Близнаците и Водолијата имаат одлични можности за купување. Тоа може да биде некаква опрема, како и недвижен имот, накит, облека. На работа, претставниците на овој знак ќе бидат многу среќни во однос на преговорите. Особено вреди да се истакнат професиите како консултант, психолог, учител. Секоја работа со бројки ќе оди нагорно. Исто како и социјалните активности. Елоквентноста ќе стане силна страна на овие луѓе.

Во февруари, важно е да се истакнат оние кои се најмалку под влијание на Венера. Тоа се Овен, Шкорпија и Девица споменати погоре. Тоа значи дека февруари 2023 година ќе биде финансиски најпозитивен за Девиците, бидејќи Меркур е поврзан со нивниот знак, а Венера практично не учествува во обликувањето на настаните во нивниот живот. Овенот и Скорпијата, како и Девицата, ќе останат стабилни во текот на целиот месец. Ќе бидат исполнети со сила во текот на целиот месец. Најмалку проблеми ќе има во љубовната сфера каде сѐ ќе остане стабилно.

Овде важи и обратната ситуација, кога Венера е многу силна за некои знаци, а Меркур слаб. Овие знаци вклучуваат само Риби. Овие луѓе ќе бидат неверојатно продуктивни во текот на целиот месец. Од нив се очекува излив на добро расположение, мотивација, креативна енергија и ентузијазам.

Исто така, Вагата се издвојува во февруари, бидејќи Меркур и Венера се приближно подеднакво важни за овие луѓе. Февруари ќе биде многу поволен избалансиран месец за нив поради фактот што неговиот почеток ќе се одвива под покровителство на силната Венера. Со Меркур, Венера поволно влијае на знакот Вага, ќе го направи животот уште подобар. Кога Венера почнува да слабее, Меркур ја намалува атмосферата на проблеми и дава поттик на енергија.