Во најновото ажурирање, TikTok носи нова опција за автоматско натпис што може да се користи за секое видео на платформата.

Преводите се таму за да им помогнат на луѓето кои имаат проблеми со слухот, но и на оние кои сакаат да го разберат секој изговорен збор во видеата снимени во бучна средина.

Мрежата исто така додава превод на видео титлови и текстуални налепници достапни во описот на видеото.

Преводите првично ќе поддржуваат англиски, германски, италијански, корејски, мандарински, индонезиски, португалски, шпански и турски.