таг: заоѓањето

Евреите ја слават Ханука: Што симболизира овој празник и кои се...

0
Со заоѓањето на Сонцето, вечерва почнува – Ханука или Хаг Хаурим, празникот на слободата и светлината, кој ќе трае до 26 декември. Ханука...