таг: Шведски

ЕК одобри заедничка инвестиција на „Волво“ и „Рено“ за производство на...

0
Европската комисија ја одобри заедничката инвестиција на шведски „Волво“ и француски „Рено“ за создавање компанија за развој, производство и продажба на лесни електрични...

Од минута во минута: Вака изгледа првиот час од животот на...

0
Шведски научници внимателно набљудувале 28 новородени бебиња по раѓањето за да видат низ какви промени поминуваат на самиот почеток од својот живот. ...

Шведска: На изборите победи десницата, премиерката Андерсон призна пораз и за...

0
Лидерот на националистичката популистичка партија Шведски демократи Џими Акесон прогласи победа на десничарскиот...