таг: праисториската

Во пештера во Полска пронајдени траги од изумрен човечки вид стар...

0
Научниците штотуку утврдија дека праисториската камена алатка пронајдена пред 50 години во една пештера во Полска е една од најстарите такви алатки откриени...