таг: Паабо

Швеѓанецот Сванте Паабо ја доби Нобеловата награда за медицина за 2022...

0
Шведскиот палеогенетичар Сванте Паабо, кој го секвенционираше геномот на неандерталецот, ја доби Нобеловата награда за...