таг: Францускошвајцарскиот

Почина последниот утопист на 20-от век, Жан-Лук Годар

0
Француско-швајцарскиот режисер, кој почина денеска на 91-годишна возраст, прибегнал кон помогнато самоубиство –  овластена и надгледувана пракса во Швајцарија. Со неговата смрт, од сцената...