таг: Ескимите

Дали Ескимите навистина имаат над 50 зборови за снег?

0
Сигурно сте слушнале дека Ескимите се шампиони во зимската терминологија. Се вели дека овој мирен поларен народ, кој живее опкружен со бескрајни снежни...