таг: проценти

10 проценти од жителите во Македонија имаат бубрежна слабост, но многу...

0
Околу 10 проценти од жителите во државава имаат некаква бубрежна слабост, но многу помал број завршуваат во терминална фаза на дијализа. Бројот во...

Над 21.000 деца во Македонија немаат здравствено осигурување

0
Според Студија на УНИЦЕФ, 12 проценти од децата од 5 до 17-годишна возраст и 9 проценти од децата помлади од 5 години во...

Бугарите не знаат што е тоа смарт телезивор

0
Лани 52 проценти од граѓаните во ЕУ на возраст меѓу 16 и 74 години користеле телевизори поврзани на интернет, што претставува раст за...

Над 35 отсто од младите во Македонија практикуваат прекинување на сексуалниот...

0
Само 14 проценти од жените или нивните партнери кои се во брак или заедница, користат модерни методи на контрацепција. Кај жените кои не...

Во Македонија сè уште ги гледаат чудно младите кога бараат кондоми...

0
Околу 20 проценти од средношколците немаат основни познавања за заштита на сексуалното и репродуктивното здравје, а користењето на современите методи на контрацепција во ...

Зошто понекогаш се чувствуваме како да паѓаме кога ќе заспиеме?

0
Неверојатни 70 проценти од луѓето велат дека го доживеале чувството на паѓање кога конечно ќе заспијат, но малкумина разбираат што е тоа и...

Иран почна да збогатува ураниум до 60 проценти чистота

0
Иран почна да збогатува ураниум до 60 проценти чистота во Институтот Фордоу, објавија денеска државните...

На Позитивната листа на лекови сѐ уште нема ниту едно модерно...

0
Само 14 проценти од жените што се во врска или во брак користат контрацепција што проверено штити од непланирана бременост. Во периодот од...

Инфлацијата во еврозоната достигна нов рекорд

0
Стапката на инфлација во еврозоната достигна 8,9 проценти во јули, што е нов рекорд, бидејќи...

Размислувајте позитивно и верувајте во себе: Оптимистите живеат подолго од другите

0
Оптимистите имаат 50 проценти помалку шанси да заболат од срцеви болести. Песимистите не веруваат во ова. Науката, за среќа верува. Секој ден...