таг: Јапонска

Јапонија тестира воз на водород

0
Најголемата јапонска железничка компанија „Џеј-ар ист“ го претстави возот „Хибари“ којшто се движи на водород и електрична енергија. Тој беше претставен во експерименталната...

Јапонска компанија почна да продава летечки мотор од 680.000 долари

0
Јапонска старт ап компанија го пушти на пазарот својот летечки мотор (хавербајк), чија цена е 680.000 долари. „XTurismo Limited Edition“ на „А.Л.И. технолоџис“...