таг: череп

Черепот на предок на кит во Перу укажува на застрашувачки антички...

0
Палеонтолозите открија череп на див морски предатор, древен предок на модерните китови, кој живеел во плиткиот дел од праисторискиот океан во денешно Перу,...

Пронајден череп на редок вид диносаурус месојад што немал раце

0
Палеонтолозите во Аргентина откриле необичен череп од диносаурус кој му припаѓал на месојад „без раце“, кој живеел пред околу 70 милиони...