таг: Чаршија

Занаетите пред изчезнување, оние што едвам опстојуваат побараа помош од државата

0
Старите занаети во скопската Чаршија секој ден сè повеќе исчезнуваат. Тешко дека може да најдете казанџија, ковач или кожар. Филигранџиите велат дека секој...