таг: Цистична

Сите пациенти со цистична фиброза над 12 години погодни за модуларна...

0
Сите пациенти со цистична фиброза над 12 годишна возраст, погодни за модулаторна терапија, ќе го добијат лекот „трикафта“ во текот на април, терапија...

Се бореше за сите да го имаат лекот кој тој не...

0
Од Асоцијацијата за цистична фиброза преку официјалниот фејсбук профил се оградија од изјавата на пациентот Игор Пехчевски член на АЦФ кој за Слободен...

Благојче е жртва на системот: Пациентите од Асоцијацијата за цистична фиброза...

0
Пациентите од Асоцијацијата за цистична фиброза утре во 14 часот ќе бидат пред Владата. Не постои поголемо кршење на човековите...

Осум пациенти со цистична фиброза ќе го добијат лекот „трикафта“, стремежот...

0
Осум пациенти со цистична фиброза ќе го добијат лекот „трикафта“, стремежот е да се набави лек за 30 пациенти до крајот на годината,...

Излажани сме со усни ветувања, затоа бараме писмен документ, разочарании сме...

0
Асоцијацијата за цистична фиброза не го откажува утрешниот протест закажан за во 12 часот пред Владата на Македонија и бара поддршка од граѓаните...

Излажани сме со усни ветувања, затоа бараме писмен документ, разочарании сме...

0
Асоцијацијата за цистична фиброза не го откажува утрешниот протест закажан за во 12 часот пред Владата на Македонија и бара поддршка од граѓаните...

Д-р Беќаровски со став зошто не се набавува лекот за цистична...

0
Болните од цистична фиброза и натаму го чекаат лекот кој, за жал, е премногу скап. Зошто се одолговлекува набавката на овој лек,...

Солената пот кај децата укажува на можна појава на цистична фиброза,...

0
Цистична фиброза е автозомно рецесивно генетско заболување предизвикано од мутации во генот што кодира за ЦФ протеинот на трансмембранскиот регулатор за кондукција (CF...