таг: Цветко

Виц на денот: Син

0
Цветко ги части колегите со бонбоњера на работа, а Трпе го прашува:– По кој повод е частењето?– Ми се роди син!– Честитки, а...

Виц на денот: Рецепти

0
Влегува Цветко во аптека и прашува:– Еурокрем имате ли?– Не.– А мартадела?– Не.– Сигурно и конзерви сардина немате?!– Нема! Ова е аптека и...

Виц на денот: Кујна

0
Цветко го прашува Трпе:– Трпе готвиш ли ти дома?– Не, Трпана ми забрани да влезам во кујна.– Од кога?– Од кога ми...

Виц на денот: Развод

0
Разговараат Трпе и Цветко:– Морам да се разведам. Жена ми два месеци не ми зборува!– Треба да размислиш. Ретко се наоѓа таква...

Виц на денот: Пијаници

0
Трпе и Цветко пијат долго во некој бар. По некое време Цветко се превртува од столчето, паѓа на земја и заспива.Барменот и...

Виц на денот: Изум

0
Седат Трпе и Цветко запиени во кафана, Цветко прашува:– Трпе, дали знаеш дека американците го измислиле телескопот за да гледаат во ѕвездите?–...

Виц на денот: Фамилијарна

0
Цветко го прашува Трпе:– Зошто раскинавте со Трпана?– Брат ја осетив нешто ми врти муабет деца семејство ова она…– Што ти рече?–...

Виц на денот: Адреналин

0
Оди Цветко кај психолог и вели:– Сè во мојот живот е прекрасно, но ми недостасуваат јаки чувства.– На што мислите?– Не знам...