таг: тим

(ВИДЕО) НАСА работи на робот-куче за спасувања на Месечината

0
Мултидисциплинарен научен тим на НАСА веќе наголемо „ги подучува“ роботите „на четири нозе“ да се движат по месечевите кратери и други слични предизвикувачки...

Развиена првата калциумова батерија во светот

0
Тим од кинески научници тврди дека ја направиле првата батерија на база на калциум во светот, која може да се полни и да...

Истражувачите веруваат дека го пронашле изгубениот авион на Амелија Ерхарт

0
Тим од археолози и експерти за поморска роботика веруваат дека ги откриле остатоците од авионот на Амелија Ерхарт, воздухопловна пионерка, која исчезна...

Опсежна меѓународна студија покажа дека нашето здравје е под влијание на...

0
Истражувачкиот тим се состоел од 175 научници од 22 земји, кои се одговорни за најголемата светска база на податоци за човечка ДНК. За...

Oд 22 годишна девојка изваден тумор тежок 25 килограми

0
Тим на лекари од Клиниката за гинекологија и акушерство на Универзитетската болница на Србија oперирале дваесет и две годишна девојка, која во критична...

Археолозите пронајдоа протетска рака од 15 или 16 век

0
реклама Тим археолози во Германија пронашле човечки скелет со античка метална протеза, која најверојатно потекнува...

Прва целосна трансплантација на око во светот

0
Тим хирурзи во Њујорк ја изврши првата трансплантација на цело око во светот. Процедурата нашироко е поздравена како медицински напредок, иако сè уште...

На Венера откриени атоми на кислород, но не ист каков што...

0
Тим астрофизичари од Германија откриле атоми на кислород на сончевата страна на атмосферата на Венера.Во тој проект, чии резултати се објавени во Nature...

Научниците веруваат дека нашле замена за палминото масло

0
реклама Тим шкотски истражувачи веруваат дека го произвеле, како што велат, „светиот грал“, алтернатива на палминото масло,...

Создаден првиот акцелератор за лекување рак со јонска терапија

0
Тим истражувачи од Институтот за модерна физика при Кинеската академија на науките го разви првиот медицински акцелератор за лекување од рак со тн....