таг: Теофил

Календар на МПЦ: Утре се празнуваат овие светители

0
Преподобен Теофил Струмички Блажениот Теофил се родил од побожни родители во близината на градот Тивериопол, денес Струмица, Македонија. Имал добра и кротка...