fbpx

таг: средина

„Еко – свест“ и мрежата CEE Bankwatch со студии за поголема...

0
Заштитата на животната средина е глобален и комплексен предизвик којшто ги засега сите сегменти од животот на човекот, особено економскиот живот, што е...

Во Индонезија започна состанокот на Г20 за животната средина и климата

0
Официјални претставници за животна средина од некои од најголемите светски земји кои емитуваат CO2 се...

ОН: Повеќе смртни случаи поради загадена животна средина отколку од ковид-19

0
Загадувањето на животната средина предизвикува поголем број смртни случаи во светот отколку ковид-19, се наведува во новиот извештај на Обединетите нации....

Ќучук: ЕУ треба да одлучи дали ќе биде политички сојуз или...

0
Можеби Европската Унија има високи стандарди за животната средина и социјалната политика, но ЕУ треба...

Се пролонгира крајот на конференцијата на ОН за климата?

0
Австриската министерка за животна средина изјави дека тешките преговори на Конференцијата на ОН за климата...

МЖСПП и ССК ќе делуваат заеднички за заштита на животната средина

0
Министерството за животна средина и просторно планирање и Сојузот на стопански комори денеска потпишаа Меморандум за соработка. Целта е изнаоѓање ефективни решенија за...