таг: седница

Во Владата задоволни од реализацијата на инвестициите кои во голем дел...

0
На денешната 37-ма владина седница, пред преминувањето на точките од дневниот ред, министерот за финансии Фатмир Бесими ги информираше членовите...

На денешната владина седица прифатени измените и дополнувањата на Законот за...

0
Владата на денешната седница, по скратена постапка, го прифати Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за акцизите со...

Зголемена финансиската поддршка за подмерката за ориз без сертифициран семенски материјал

0
Владата на вчерашната 35-та седница донесе одлука за зголемување на висината на финансиската поддршка за подмерката за ориз без сертифициран...

Обезбедена посебна сметка за граѓаните со низок доход кои не се...

0
Владата на денешната седница донесе Одлуката за дополнување на Одлуката за отворање на посебна наменска сметка за лицата кои...

Парите за карго аеродром во Штип ќе се трошат за инфраструктурни...

0
Владата вечерва на седница го утврди текстот на Анексот на Договорот за концесија склучен помеѓу државата и ТАВ Македонија ДООЕЛ....

Анекс на Договорот со ТАВ, се активираат средствата за 99 проекти...

0
Владата  вечерва на седница го утврди текстот на Анексот на Договорот за концесија склучен помеѓу Република Северна Македонија и...

Во Собранието почна расправата за Дополнителниот предлог-буџет за 2021

0
Пратениците на пленарната седница во Собранието денеска ја почнаа расправата по Дополнетиот предлог буџет за 2021 година. Вчера беше...

Ќе затвораат ли кафаните и кафулињата во 18 часот, денеска одговор...

0
Владата денеска на седница ќе го разгледа предлогот на Комисијата за заразни болести од 18 декември до 21 јануари...