таг: саркофаг

(ВИДЕО) ЗНАЧАЈНО ОТКРИТИЕ ВО НОТР ДАМ: Пронајден саркофаг од 14. век

0
Мистериозниот саркофаг е откриен во внатрешноста на катедралата Нотр Дам откако пред три години ја зафати голем пожар, а наскоро треба...

Оловен саркофаг откриен под Нотр Дам

0
Археолози открија оловен саркофаг и насликани фрагменти под денешното ниво на подот на катедралата Нотр Дам. Откритието најверојатно нуди нов увид во историјата...