таг: Регулаторот

Ирска го казни Фејсбук со 265 милиони евра

0
Регулаторот за заштита на податоци на ИРС (DPC) го казни Фејсбук со 265 милиони евра, со што вкупната казна за чадор-компанијата Мети достигна...

ЕМА го одобри лекот против Ковид на Фајзер за пациенти со...

0
Регулаторот на Европската унија за лекови денеска го одобри лекот против Ковид-19 на Фајзер за лекување возрасни лица изложени на ризик од тешка...