таг: растенија

Научниците „оживеаја“ нешто што беше засекогаш изгубено, резултатот е – ароматичен!

0
Харвардскиот хербариум чува 20 видови растенија кои се сметаат за исчезнати, а неодамна три од нив се избрани за да се...

Еве како хортензиите да променат боја: Сјаен трик кој морате да...

0
Хортензиите се повеќегодишни растенија кои растат во форма на грмушка, а најмногу се препознаваат по големите цевки во форма на топка во бои...

Ова растение го чисти воздухот од вируси и особено е корисно...

0
Познато е дека домашните растенија се нарекуваат прочистувачи на воздухот во куќата, а повеќето цвеќари се согласуваат дека најдобро е хлорофитумот или зелениот...

Доаѓа зимата: Еве како треба да ги негувате цвеќињата – само...

0
Зимата за домашните растенија е голем предизвик за нивните сопственици. Иако повеќето растенија во тоа време мируваат, доколку не ги одржувате правилно, тие...