таг: Прохор

Го сакаме и признаваме македонскиот јазик, имаме братски односи и никакви...

0
Со обиколка на манастирот Прохор Пчински и заедничка литургија на Македонската и Српската...

Се празнува Св. Прохор Пчински: Од неговите мошти непрекинато истекува густо...

0
Свети Прохор живееше во единаесеттиот век. Се подвизуваше се до својата смрт под една карпа во близина на реката Пчиња. Заедно со...