таг: пресретна

Повеќе од 500 мигранти со брод пристигнале во Италија

0
Италијанската крајбрежна стража пресретна четири мали бродови кои превезувале повеќе од 500 мигранти и ги придружуваше до островот Лампедуза, на околу 200 километри...

ИОМ: Пресретнати 126 мигранти во близина на Либија

0
Либиската крајбрежна стража пресретна повеќе од 120 мигранти, меѓу кои осум жени и 28 деца, соопшти денеска Меѓународната организација за миграција (ИОМ). ...