таг: Празникот

Во Велика Британија неработен ден по повод крунисувањето на Чарлс Трети

0
Празникот ќе биде во понеделник, 8 мај, два дена по церемонијата организирана во Вестминстерската опатија на 6 мај, се вели во...

Денеска е водопост, на овој ден мајките НИКАКО не смее да...

0
Празникот Водици го менува денот, но датумот не. Се празнува на 19 јануари. Меѓутоа обичаите сврзани со празнувањето на овој Свет ден се...

Кулинарска обиколка: Велигденски јадења што се приготвуваат низ светот

0
Празникот Велигден, кој во христијанството се поврзува со воскреснувањето на Исус Христос и поради тоа се празнува, задолжително е одбележан со богати...