таг: пошироката

Франција ја отвора архивата за периодот на геноцидот во Руанда

0
Франција денеска за пошироката јавност ја отвора архивата за настаните во Руанда меѓу 1990 и 1994 година, 27 години по почетокот на геноцидот...