таг: почеста

Жените се поподложни на остеопороза, зошто?

0
Кај жените остеопорозата е сè почеста поради губење на половите хормони (естроген и прогестерон), кои ги лачат овариумите. Остеопорозата претставува...

Богата „зимска“ диета: Дозволени се тестенини!

0
Масната храна е многу почеста во зима отколку во лето, па затоа не е изненадувачки што многумина добиваат вишок килограми во текот на...