таг: потврдува

Борел: ЕУ е решена да ги брани интегритетот, универзалноста и независноста...

0
Европската Унија ја потврдува својата непоколеблива поддршка на Меѓународниот кривичен суд и е решена да ги брани неговите интегритет, универзалност и независност, се...

Европската унија закажа итен самит за поддршката на Украина

0
„Европскиот совет потсетува на своите претходни заклучоци и ја потврдува својата непоколеблива посветеност да продолжи со обезбедување силна политичка, финансиска, економска, хуманитарна, воена...

(ВИДЕО) Во Еквадор прогласена состојба на „внатрешен вооружен конфликт“ откако вооружените...

0
Еквадорскиот претседател Даниел Нобоа издаде декрет со кој се потврдува дека Еквадор е во состојба на „внатрешен вооружен конфликт“ и нареди „неутрализација“ на...