таг: популист

Популистот Вилдерс и партнерите се договорија за нова холандска влада

0
Радикалниот десничарски популист Герт Вилдерс постигна договор со своите идни коалициски партнери за составот на новиот кабинет на Холандија, јави ДПА. Вилдерс...