таг: Полиевкт

Според Календарот на МПЦ утре се празнуваат овие светители

0
Светиот маченик Полиевкт Градот Мелитина Ерменска е многу натопен со христијанска крв, како и целата земја Ерменска. Но првата крв за Христа...