таг: Откриените

Древните Египќани се обиделе хируршки да лечат рак пред 4.000 години!

0
Откриените траги од исеченици, околу канцерогени лезии, на древен египетски череп сугерираат дека луѓето спроведувале операција на рак пред повеќе од 4.000 години....