таг: Општеството

Д-р Доневски: Односот на пациентот и медицинскиот персонал е максимално еродиран

0
Здравството е сегмент од општеството, кој со години е во пад; се чини за повеќето од нас дека дното е веќе допрено и...

Нема варварство без поезија

0
СЛАВОЈ ЖИЖЕК Кога основниот договор што го држи општеството заедно почнува да се распаѓа, што се чини дека се случува ширум...

КОЛУМНА на Ана Бунтевска: Јајници версус тестиси

0
На кантарот на општеството, мажите отсекогаш повеќе натежнувале како резултат на погрешното баждарење со векови. Повеќе можности, поголеми привилегии, подобри работни места. Да...

Дали знаете зошто се развиваат најчестите форми на рак? Онколозите советуваат...

0
Општеството кое наметнува сè повеќе императиви, им ги одзема на луѓето и времето и силата за нормален живот, дава малку пари за...