таг: Опасните

Правилниот третман на хипертензијата може да спречи 76 милиони смртни случаи

0
Опасните ефекти од високиот крвен притисок се нагласени во новиот извештај на Светската здравствена организација (СЗО), кој ја идентификува состојбата како еден од...