таг: Нобеловата

Биле номинирани Хитлер и Сталин, ја добивале и затвореници: Досега непознати...

0
Нобеловата награда за мир им се доделува на поединци или организации кои „најмногу придонеле или најсилно се заложиле за братството на народите, за распуштање или намалување на...

Факти за Нобеловата награда за мир

0
Нобеловата награда за мир им се доделува на поединци или организации кои „најмногу придонеле или најсилно се заложиле за братството на народите, за распуштање или намалување на...

Факти за Нобеловата награда за мир

0
Нобеловата награда за мир им се доделува на поединци или организации кои „најмногу придонеле или најсилно се заложиле за братството на народите, за распуштање или намалување на...

Доделена Нобеловата награда за физика, еве во чии раце отиде

0
Научниците Ален Аспект, Џон Клаузер и Антон Цајлингер ја добија Нобеловата награда за физика за...

Започнува објавувањето на добитниците на Нобеловата награда

0
Годинашната сезона на Нобеловата награда започнува денеска со објавување на имињата на лауреатите за медицината,...

Нобелова награда за медицина за двајца Американци

0
Нобеловата награда за медицина или физиологија годинава им е доделена на двајца американски научници, Дејвид...

Доделена Нобелова награда за хемија

0
Нобеловата награда за хемија оваа година им е доделена на двајца научници Бенџамин Лист и...

Најголем интерес досега: Пријавени 329 кандидати за Нобеловата награда за мир

0
Засега за Нобеловата награда за мир за 2021 година се пријавени 329 кандидати, што е најголем број досега и повеќе отколку рекордната 2016...