fbpx

таг: најблиската

Меркур можеби содржи 16 милијарди тони дијаманти

0
Меркур е првата, најблиската планета до Сонцето, но и една од најзанимливите за научниците на Земјата. Според некои истражувачи, површината на Меркур можеби...