таг: националистичка

Руската православна црква шири неонацистички наративи за војната во Украина

0
Руската православна црква се обидува да формира поширока националистичка идеологија околу војната во Украина и експанзионистичката иднина на Русија, соопшти Институтот за проучување...

Варвициотис: Ако се врати националистичката реторика кај соседите, ќе ја редефинираме...

0
Враќањето на една националистичка реторика од нашите соседи, во суштина ќе нѐ одведе до редефинирање...