fbpx

таг: Настанот

Албанската полиција уапси Руси и Украинец во воена база

0
Во Албанија се води истрага за целосно расчистување на настанот што се случи во Грамш,...

Денеска е голем празник, Покров на Пресвета Богородица

0
Настанот што го слави Црквата денес се случил на 1 октомври 911 година, на едно бдение во Богородичната влахернска црква во Цариград. ...

УТРЕ Е ПОКРОВ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА: Празник на вечното покровителство на...

0
Настанот што се празнува на 1 октомври (с.с.) се случил на овој ден 911 година за време на цар Лав Мудри (Филозоф). ...