таг: мозокот

Американски научници открија нова и сосема изненадувачка функција на малиот мозок

0
Постои една структура во мозокот која се издвојува по својата компактна, но пресудна улога – малиот мозок. И покрај неговата скромна големина, која...

Научниците открија што се случува со мозокот на жената кога ќе...

0
МНОГУ студии докажаа дека мозокот буквално се менува кога жената ќе се породи, а многу мајки веројатно ќе го потврдат истото. Клишето дека...

ИМААТ СОСЕМА РАЗЛИЧНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: Направете го овој тест и дознајте дали...

0
Мозокот е сè уште голема загатка за многу научници, па тие се обидуваат да видат кои се разликите, кога овој орган е почест...

Оштетувања на мозокот, типични за пациенти со Алцхајмерова и Паркинсонова болест...

0
Оштетувања на мозокот, типични за пациенти со Алцхајмерова и Паркинсонова болест, се откриени кај луѓе кои починале од Ковид-19, открија научници од Универзитетот...