fbpx

таг: „Кајпер“

Амазон има сателити во орбитата околу Земјата

0
Проектот „Кајпер“ ќе обезбеди брз пристап до области со недоволна интернет покриеност Амазон потпиша договори за распоредување на многу сателити во ниска...