таг: информира

Црна Гора ќе ги прифаќа пасошите со старото име Република Македонија...

0
Министерот за надворешни работи Бујар Османи информира дека добиле известување оти Црна Гора...

МЗ: Во инсулинските аптеки има доволно количини од лекот „оземпик“ и...

0
Министерството за здравство информира дека во инсулинските аптеки има доволно количини од лекот „оземпик“ и „рибелсус“ согласно количините од договорот за јавна набавка....

Над 61.000 граѓани вакцинирани против сезонски грип

0
Министерството за здравство информира дека од месец ноември досега над 61.000 граѓани се вакцинирани против сезонски грип. Со бесплатна вакцинација против ова...

Д-р Фадил Цана е нов директор на Инфективна, на ГАК и...

0
Министерството за здравство информира дека поради истекување на мандат во време на предизборниот период спореведни се конкурси во три јавно здравствени установи за...

Здравствените установи подготвени со дежурни екипи за новогодишната ноќ

0
Министерството за здравство информира дека сите јавно-здравствени установи во Република Македонија во пресрет на одбележувањето на новогодишната ноќ се подготвени со дежурни екипи...

Министерството за здравство работи на новата Национална стратегија за правата на...

0
Министерството за здравство информира дека континуирано работи и презема конкретни чекори во унапредувањето и заштитата на правата на лицата со попреченост. Согласно...

Утре и задутре, за време на Министерскиот состанок на ОБСЕ поликлиниките...

0
Министерството за здравство информира дека одлуката 29 и 30 ноември да бидат неработни денови за сите вработени во државната и јавната администрација во...

Над 50 илјади граѓани примиле вакцина против сезонски грип

0
Министерството за здравство информира дека над 50 илјади граѓани примиле вакцина против сезонски грип, а 59 илјади граѓани досега аплицирале за бесплатна вакцинација....

Покрај 12 болни кои примаат „трикафта“ ќе има лек и за...

0
Министерството за здравство информира дека се одобрени дополнителни 100 милиони денари за обезбедување на лекот „Kaftrio“ во комбинација со „Kalydeco“ на дополнителни пациенти...

Над 29 илјади граѓани се вакцинирале против сезонски грип

0
Министерството за здравство информира дека за бесплатна вакцинација против сезонски грип досега се пријавени 58.012 граѓани. Во центрите за јавно здравје и здравствените...