таг: Западот

Блумберг: И покрај санкциите, Русија годинава би можела за заработи 321...

0
И покрај санкциите од Западот, Русија оваа година би можела да заработи речиси 321 милијарда...

Финансиските санкции на Западот кон Русија ја урнаа рубљата

0
Острите финансиски санкции на Западот против Москва го даваат првиот ефект. Руската национална валута падна на рекордно ниво. Имено, рубљата загуби...

Русија исклучена од системот СВИФТ

0
Откако Западот постигна единство и реши да исклучи руски банки од т.н. СВИФТ, односно системот за прекугранични трансакции, овој платежен систем...

Џонсон: Рсуија ќе се соочи со последици за своите грешки

0
Ќе потклекне ли Русија на санкциите на Западот? Москва е одлучна да ги продолжи воените дејствија, додека Киев се надева дека...

Русија ја потврдува поддршката за Белорусија

0
Додека Западот ги заострува санкциите кон Белорусија поради скандалот со приземнување на авионот и апсењето на опозициски...